ΥΛΙΚΑ
* 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
* 125 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
* 3 αυγά
* 75 γρ. ζάχαρη
* 50 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
* 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν με προσοχή όμως, να είναι σε χαμηλή φωτιά και να ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αφού λιώσουν τα υλικά, αποσύρουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ να γίνουν αφράτα και προσθέτουμε λίγη, λίγη τη σοκολάτα αφού κρυώσει, ανακατεύοντας την με τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα προσθέτουμε το στο μείγμα διπλώνοντας το μείγμα απαλά με μια κουταλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικά φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτά. Ψήνουμε στους 200οC για 9 με 10 λεπτά και ξεφόρμαρε αμέσως για να σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος και παγωτό.
tip:
Φροντίζουμε να μην αφήσουμε παραπάνω το σουφλέ στο φούρνο, γιατί έτσι θα χάσει την απολαυστική παχύρευστη καρδιά από σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
* 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
* 125 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
* 3 αυγά
* 75 γρ. ζάχαρη
* 50 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
* 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν με προσοχή όμως, να είναι σε χαμηλή φωτιά και να ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αφού λιώσουν τα υλικά, αποσύρουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ να γίνουν αφράτα και προσθέτουμε λίγη, λίγη τη σοκολάτα αφού κρυώσει, ανακατεύοντας την με τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα προσθέτουμε το στο μείγμα διπλώνοντας το μείγμα απαλά με μια κουταλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικά φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτά. Ψήνουμε στους 200οC για 9 με 10 λεπτά και ξεφόρμαρε αμέσως για να σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος και παγωτό.
tip:
Φροντίζουμε να μην αφήσουμε παραπάνω το σουφλέ στο φούρνο, γιατί έτσι θα χάσει την απολαυστική παχύρευστη καρδιά από σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου