Υλικα
- 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 μήλα
- 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
- 1 φλυτζάνι καρύδια
- 1/2 βιτάμ
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- ξύσμα από λεμόνι
- 4 αυγά
Εκτελεση
-Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά
-Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια
-Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο
-Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια
-Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν
-Προσθέτετε τους κπρόκους από τα αυγά
-Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα
-Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπωλ με την ζάχαρη και ανακατεύετε
-Προσθέτετε το αλεύρι
-Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη
-Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα
-Ψήνετε για 1 ώρα περίπου
-Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου