ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
για το παντεσπάνι
• 3/4 κούπας κακάο
• 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 6 αυγά χωρισμένα
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1/2 κουταλάκι κρεμόριο
• 1/4 κουταλάκι βανίλια
ΥΛΙΚΑ
για τη γέμιση
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 4 αυγά χωρισμένα
• 2 κουταλιές κονιάκ
• 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
• 2/3 κούπας ζάχαρη
για το γαρνίρισμα
• κορδέλες από καφέ και άσπρη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε το κακάο με τη βανίλια. Χτυπήστε τα κροκάδια με το 1/3 της ζάχαρης στο μίξερ, ώσπου να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού. Χτυπήστε χωριστά τ' ασπράδια με το κρεμόριο, να πήξουν και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε λίγη-λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφιχτή, να στέκεται. Στα χτυπημένα κροκάδια, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά σε δόσεις, εναλλάξ το κακάο και τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Αδειάστε το μίγμα σε δύο ταψάκια με διάμετρο 25 εκ., που έχετε στρώσει ε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου. Ψήστε τα παντεσπάνια σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου. ΄Οταν κρυώσουν εντελώς, αναποδογυρίστε τα κι αφαιρέστε με προσοχή το λαδόχαρτο. Λιώστε την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με το κονιάκ και το γάλα και προσθέστε τα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπηστε τ' ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέστε λίγη-λίγη τη ζάχαρη κι ανακατέψτε τη μαρέγκα απαλά μέσα στη σοκολάτα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει. Ενώστε τα παντεσπάνια σε πιατέλα, στρώνοντας ανάμεσα αρκετό μους σοκολάτας και καλύψτε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο. Με το εργαλείο που καθαρίζετε τα λαχανικά, κόψτε λωριδίτσες από καφέ και άσπρη σοκολάτα και αφήστε τες να πέσουν εδώ κι εκεί, επάνω στην επιφάνεια της τούρτας. Φυλάξτε την τούρτα στο ψυγείο καλυμμένη, ώσπου να την σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου