ΥΛΙΚΑ
1 ½ φλιτζ. τσαγιού Λάδι
1 ¾ φλιτζ. τσαγιού Ζάχαρη
1 ποτήρι νερού Μούστο
1 φλιτζ. τσαγιού Αλυσίβα
4 κουτ. σούπας Λεμόνι
4 κουτ. γλυκού Σόδα (διαλυμένη σε λεμόνι)
7 κουτ. σούπας Κονιάκ
1 κουτ. σούπας Κανελογαρίφαλα σκόνη
½ κουτ. γλυκού Αμμωνία
1 κιλό + 2 φλιτζ. τσαγιού Αλέυρι
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, το μούστο, την αλυσίβα, το λεμόνι με τη σόδα, την αμμωνία διαλυμένη στο κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
Σημείωση: Η αλυσίβα ετοιμάζεται ως εξής: παίρνουμε 5-6 φλιτζάνια τσαγιού νερό και τα βράζουμε με 2 κουταλιές σούπας στάχτη για 5 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την αλυσίβα να κατασταλάξει, τη σουρώνουμε και τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή μπορούμε να τη διατηρήσουμε για αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου