ΥΛΙΚΑ
32Ο γραμ. αμύγδαλα
320 γραμ. καρύδια
320 γραμ. ζαχαρη
320 γραμ. φύλλο
2 αυγά
160 γραμ. βούτυρο
μισό κρασοπότηρο ανθόνερο
λίγη κανέλλα.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Κόβουμε το καρύδι και το αμύγδαλο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα αυγά ολόκληρα και λίγο χτυπημένα, το ανθόνερο και την κανέλλα. κόβουμε το φύλλο στα τέσσερα, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε μία κουταλιά γεμάτη γέμιση. τα τυλίγουμε τα βάζουμε στο ταψί τα τρυπάμε και τα αλείφουμε με βούτυρο. τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς. για το σιρόπι θέλουμε 3 ποτήρια νερού ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό, μισό λεμόνι στο βράσιμο και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγο κονιάκ. μόλις κρυώσουν τα πούρα τα ρίχνουμε ένα - ένα στην κατσαρόλα για να μελωθούν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου