ΥΛΙΚΑ
6 Αυγά
1 κούπα Λάδι ελαφρύ
2 κούπες Ζάχαρη
3 κούπες Αλεύρι
1 κουτ. γλυκού Σόδα
1 κουτ. γλυκού Κανέλα
1 ποτήρι αναψυκτικό τύπου Κόλα
1 κούπα Καρύδια τριμμένα
1 Μπέικιν Πάουντερ
2 Βανίλιες
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια Νερό
4 ποτήρια Ζάχαρη
Κατασκευη
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου, μετά προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Ρίχνουμε το αναψυκτικό μαζί με τη σόδα μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Βάζουμε το μίγμα σε ταψακι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 45-60 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το σιροπιάζουμε (το σιρόπι να είναι καυτό και το γλυκό κρύο).
ΣΙΡΟΠΙ: ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει και είναι έτοιμο ρίχνουμε ½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι.
Σημείωση: Αν θέλουμε ρίχνουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο και τα καρύδια να είναι βρεγμένα με κονιάκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου