ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές λάδι ελιάς για μαρινάρισμα κοτόπουλου,
χυμό από 4 λεμόνια,
1/3 κούπας λάδι ελιές για τη σάλτσα βασιλικού,
1 κουταλάκι κοπανισμένους σπόρους μάραθου,
αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι,
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (με την πέτσα)
1 κούπα φρέσκο βασιλικό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Κατασκευη
Σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων βάζεις 2 κουταλιές λάδι, 3 κουταλιές χυμό λεμονιού, τους μαραθόσπορους και το κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο.
Κλείνεις τη σακούλα και την κουνάς για να πάει η μαρινάδα παντού.
Αφήνεις τη σακούλα στο ψυγείο για μισή ώρα ή ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη νύχτα, έτσι ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο καλά.
Ετοιμάζεις τα κάρβουνα ή το γκριλ και ψήνεις το κοτόπουλο.
Στο μεταξύ ετοιμάζεις τη σάλτσα βασιλικού. Βάζεις στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Χτυπάς τη σάλτσα προσθέτοντας σταδιακά 1/3 κούπας λάδι ελιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου