***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σαλάτα Καπρέζε (NTR)




Υλικά

3 κουταλιές χυμό φρέσκου λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
    600 γρμ διάφορες ποικιλίες από τομάτες
   
(κόκκινες, τοματίνια, πομοντόρια και αν βρείτε κίτρινες, πάρτε και από αυτές για να δώσετε χρώμα)
200 γρμ φρέσκια μοτσαρέλλα κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Πλύνε τις τομάτες και κόψε τις σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Τα τοματίνια κόψε τα στη μέση.
Στρώσε όμορφα τις φέτες τομάτας σε μια πιατέλα εναλλάξ με το τυρί μοτσαρέλλα.

Κατασκευη

Σε ένα μπολ ή στο multi χτύπησε το λεμόνι, με ½ κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Σταδιακά πρόσθεσε το λάδι για να δέσει η σάλτσα.
 Ριχνουμε τις τομάτες με τη σάλτσα και πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου