Υλικά
· ½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό
· ηλιέλαιο, όσο πάρει το σιμιγδάλι (100 γραμ. περίπου)
· 200 γραμ. σταφίδα
· 200 γραμ. αμύγδαλό
για το σιρόπι:
· 1 κιλό ζάχαρη
· 2 κιλά νερό
· χυμό ενός λεμονιού
· 2-3 ξύλα κανέλα
· λίγη βανίλια
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά του στην κατσαρόλα ανακατεύοντας που και που για ένα τέταρτο.
Έπειτα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, δηλαδή το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στα δέκα λεπτά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ηλιέλαιο. Μπορούμε να δώσουμε στο χαλβά το χρώμα που θέλουμε, ξανθό είτε πιο σκούρο ανάλογα με το χρόνο που θα το αφήσουμε στην φωτιά.
Στη συνέχεια, με την βοήθεια ενός σουρωτηριού, ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει ο χαλβάς και να πετύχουμε ένα παχύρρευστο μίγμα.
Κατεβάζουμε το χαλβά από την φωτιά και προσθέτουμε το αμύγδαλο και την σταφίδα, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φορμα η σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει.
Τρώγεται κρύος αλλά και ζεστός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου