ΥΛΙΚΑ
4 φέτες μπούτι αρνίσιο (250 γρ. η καθεμία περίπου)
αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. κρεμμυδάκια
80 γρ. καρότο
120 γρ. πιπεριά
80 γρ. σέλινο
4 αγκινάρες (250 γρ. η κάθε μία)
3 κουτ. ελαιόλαδο
125 ml κρασί ροζέ
150 ml ζωμό κρέατος
1 κουτ. μαϊντανό τριμμένο
χυμός μισού λεμονιού
2 κουτ. αλεύρι
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Μια κατσαρόλα από ατσάλι και ένα τηγάνι από αλουμίνιο
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Καθαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο. Κόβουμε το σκόρδο σε φετούλες και το καρότο στη μέση κατά μήκος, και μετά σε μεγάλους κύβους. Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε φετούλες μισό εκατοστό περίπου. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρούμε το κοτσάνι (φωτ. 1) και αμέσως βρέχουμε την κομμένη επιφάνεια με χυμό λεμονιού (φωτ. 2), έπειτα αφαιρούμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, και κόβουμε τα αγκάθια. Αφαιρούμε τα φύλλα και κρατάμε μόνο την καρδιά της αγκινάρας. Κόβουμε τις καρδιές σε φέτες, αφαιρούμε το εσωτερικό χνούδι και τις βράζουμε σε νερό (στο οποίο έχουμε προσθέσει λεμόνι) για 5 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Βράζουμε, πιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις αρνίσιες φέτες και τις τσιγαρίζουμε καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, την πιπεριά και το σέλινο. Περιχύνουμε με το κρασί και το ζωμό και βράζουμε για 10 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Προσθέτουμε και τις αγκινάρες και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου