***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μιλφέιγ Με μέλι και χουρμάδες (NTR)

 

Με μέλι και χουρμάδες

Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί στη γεύση του μιλφέιγ! Εκτός από την κλασική συνταγή, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, για extra απόλαυση...
Υλικά

• 4 φλιτζάνια του τσαγιού χουρμάδες
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού κουάκερ
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ινδική καρύδα
• 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη (εάν νηστεύετε)
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό, περίπου
• λίγη τριμμένη φρυγανιά
Για το σερβίρισμα
χουρμάδες και ζάχαρη άχνη


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Αφαιρείτε τα κουκούτσια των χουρμάδων, τους ψιλοκόβετε μέσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε ώσπου να γίνουν πολτός. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη ζύμη: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το κουάκερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι και την ινδική καρύδα. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε. Αρχίζετε να προσθέτετε λίγο λίγο το ζεστό νερό, μέχρι να πάρετε ένα μίγμα που απλώνεται εύκολα.

Απλώνετε το 1/3 του μίγματος της ζύμης σε ταψάκι ή πυρέξ, πιέζοντας το με κουτάλι. Πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά και κάνετε μια δεύτερη στρώση με το μίγμα των χουρμάδων και του μελιού.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Θα κάνετε 5 στρώσεις συνολικά: 3 με ζύμη και 2 με χουρμάδες, ενώ ενδιάμεσα στις στρώσεις θα πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνετε το γλυκό για 40', περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C, μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και έναν χουρμά για την κάθε μερίδα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου