Μελομακάρονα εύκολα και γρήγορα
Υλικά
| |
Ετοιμασία1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, τα πλάθουμε σε σχετικά μικρά μελομακάρονα (ό,τι σχήμα θέλουμε) και τα ψήνουμε σε χαρτί ψησίματος (για να γλιτώσουμε το λάδωμα και το πλύσιμο του ταψιού) στους 180 βαθμούς για 30'. (Δεν φουσκώνουν πολύ οπότε μην τα κάνετε πολύ μικρά). 2. Οταν τελειώσουμε με το ψήσιμο και αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα φτιάχνουμε το σιρόπι 3. Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. 4. Αφού πάρουν 2-3 βράσεις (ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται) και ενώ το σιρόπι είναι ακόμα ζεστό, βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα για 1'-2'. (Αναλόγως πόσο μελωμένα τα θέλουμε). Τα στρώνουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε στρώση με τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε. Διατηρούνται εκτός ψυγείου καλυμμένα με διαφανή μεμβράνη, μέχρι και 1 μήνα. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου