***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ(NTR)





 Υλικά

                           Μελιτζάνα τσακώνικη, 1 1/2-2 κιλα
                           Ντομάτα, 1 κιλ., ώριμες
                           Γραβιέρα, ¼ κιλ., τσακώνικη
                           Κασέρι, ¼ κιλ.
                           Κεφαλοτύρι, ¼ κιλ.
                           Αυγό, 4 τεμαχ.
                           Πιπεριά πράσινη, 1 τεμαχ.
                           Κρεμμύδι ξηρό, 1 τεμαχ.
                          Δάφνη φύλλα (2 φυλλα)
                          Ελαιόλαδο, 1½ ποτήρια
                           Αλάτι
                           Πιπέρι

 Εκτέλεση

Αφαιρούμε τον εξωτερικο φλοιο  από τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε μισή ώρα σε αλατόνερο.
 Κατόπιν τις τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού (χοντρό τρίφτη).
 Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι (κρατάμε λίγο για το πυρέξ) και σοτάρουμε ελαφριά την τριμμένη μελιτζάνα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αφήνοντας να βράσουν οι ντομάτες κομμένες σε κύβους, το υπόλοιπο λάδι, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι ολόκληρο και η πιπεριά ολόκληρη και καθαρισμένη από τους σπόρους, μαζί με αλάτι, πιπέρι κι ένα ποτηράκι νερό.

 Μόλις η σάλτσα πήξει αφαιρούμε τη δάφνη, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Στον χοντρό τρίφτη τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε. 

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους. 
Στρώνουμε στο πυρέξ με τη σειρά τη μισή ποσότητα των τυριών, τη μισή ποσότητα μελιτζάνας, τη σάλτσα, την υπόλοιπη μελιτζάνα. 
Τέλος απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά. 
Χτυπάμε το γάλα μαζί με τα αυγά και περιχύνουμε το μείγμα στο πυρέξ. Αφήνουμε το σουφλέ να ποτιστεί με το μείγμα γάλα – αυγά για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε το σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για διάστημα 30 λεπτών.
Καλη Ορεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου