***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μωσαϊκό της Γιαγιας…(NTR)








Υλικα

250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40 γρ. (5 κουτ.σούπας) κονιάκ
50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) κακάο
250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί

Εκτελεση

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε σε αλουμινόχαρτο ή σε αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει για 4-5 ωρες.

Όταν παγώσει το πασπαλίζετε, αν θέλετε, από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Tips: Αφού το τυλίξετε, τοποθετήστε το γλυκό πάνω σε ένα μακρύ ταψάκι, ώστε να «κάθεται» από την κάτω πλευρά του.


 

 



 

 

 

 ~2~ΣΥΝΤΑΓΗ ~~~ΜΩΣΑΙΚΟ (NTR)

 

 

    Υλικα

½ βιτάμ

1 πακέτο πτι μπέρ

3 κουτ. σούπας κακάο

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

     Εκτελεση

Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
 Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδοχαρτου και εξωτερικα αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες.
     Σερβίρεται  παγωμενο…..
     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου