***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ(NTR)




ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!!!!!.....


 

Μια πολύ υγιεινή επιλογή, που αντικαθιστά τους έτοιμους κύβους και παράλληλα αξιοποιεί υλικά, που θα πετάγαμε…

Μπορούμε πολύ εύκολα και οικονομικά, να φτιάξουμε υγιεινούς

Σπιτικούς κύβους λαχανικών. Δεν υπάρχει τέλος στο είδος και τον αριθμό των υλικών, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τους δικούς μας, σπιτικούς κύβους λαχανικών.
 Κρεμμύδια, καρότα, σκόρδα, πράσα, πατάτες, σέλινο, μαϊντανός, μανιτάρια, μπρόκολα, κολοκυθάκια, πιπεριές, σπανάκι, αρακάς, ντομάτες κ.α.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα λαχανικά, που επιλέξατε, καθαρά και πολύ καλά πλυμένα.
Προσθέστε νερό, μόλις που να τα σκεπάζει.

Βράστε τα λαχανικά σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα.
Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και αρωματικά φυτά (δυόσμος, ρίγανη, δάφνη κ.α.) και αφήστε τα να βράσουν άλλη μισή ώρα σε δυνατή φωτιά, με ανοιχτή την κατσαρόλα, να εξατμιστεί όσο περισσότερο νερό γίνεται.

Σουρώστε τον ζωμό μέσα από ενα σουρωτηρι, πιέζοντας τα λαχανικά, να βγάλουν όλο το ζουμί τους.

Αυτό το βήμα είναι ουσιώδες για να είναι ο ζωμός διάφανος και επομένως κατάλληλος για πολλές χρήσεις.

Πετάξτε τα λαχανικά, αδειάστε τον ζωμό σε παγοθήκες και βάλτε τον στην κατάψυξη. Θα διατηρηθεί εκεί, περίπου 2 μήνες. Βγάζετε τους “κύβους” όταν τους χρειάζεστε.
~~~ Να θυμάστε όμως ότι έχουν αλάτι....
 


 
Σαν δευτερο τροπο σας προτεινω
 
Οι κύβοι μαγειρικής είναι μια εύκολη λύση για να δώσουμε αυτόματα νοστιμιά στο φαγητό μας. Γνωρίζατε, όμως, πως αντί να ξοδεύετε λεφτά μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας;
Και μάλιστα με τον πιο απλό τρόπο!

 ***Την επόμενη φορά που θα έχετε μαγειρέψει κάποιο φαγητό με σάλτσα, αντί να πετάξετε τη σος που περίσσεψε, βάλτε την σε παγοθήκες και φυλάξτε την στη κατάψυξη. ***

Έτσι, όταν θα θέλετε ένα γρήγορο γεύμα μετά τη δουλειά, απλώς θα ξαναζεσταίνετε τους σπιτικούς σας κύβους σε ένα τηγάνι και θα έχετε από <<το πουθενά>> μια τέλεια σάλτσα, χωρίς περιττά έξοδα και κόπο και, κυρίως, με σπιτικά υλικά....
Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου