***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...(NTR)









Υλικα



160 γραμ Μελι

3-4 Αχλαδια

1 φυλλο Σφολιατας



Εκτελεση


Πλένω και καθαρίζω καλά τα αχλάδια. Τα κόβω στα δύο ή αν θέλω, σε μικρότερα κομμάτια.

Σε ένα ταψάκι ρίχνω μέσα το μέλι και το τοποθετώ πάνω σε αναμμένο μάτι.

Το αφήνω για 6'-7' να αρχίσει να καραμελώνει.

Το αποσύρω και βουτάω στο καραμελωμένο μέλι τα κομμένα αχλάδια.

Στρώνω τη σφολιάτα μέσα σε ταρτιέρα,(η σ ένα ταψακι στρογγυλο) αφαιρώντας ό,τι περισσέψει.

Με ένα πιρούνι τρυπάω σε πολλά σημεία τον πάτο, ώστε να ψηθεί καλύτερα.

Γεμίζω την τάρτα με τα αχλάδια, σκεπάζοντας την επιφάνειά της.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'-25'.

Μπορώ να συνοδεύσω την τάρτα μου με παγωτό ή  σαντιγί.
Καλη Επιτυχια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου