***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ (κάθε παιδιου)



ΥΛΙΚΑ

παντεσπάνι, χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Για την κρέμα σοκολάτα

1 ½ γιαούρτι (2 – 4% λιπαρά),
 ¾ της κούπας ζάχαρη, 
4 κουτ. γλυκού (γεμάτα) αλεύρι,
 4 κουτ. σούπας κακάο

Για την κρέμα πορτοκάλι 

¾ της κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
 ½ κούπα ζάχαρη,
 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
 1 ½ γιαούρτι (2- 4% λιπαρά),
 1 βανίλια,
 1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού,
 1 κρόκο αυγού,
 λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέμα σοκολάτα

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.


Κρέμα πορτοκάλι


Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, δυνατά, συνεχώς μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.


Τούρτα

Κόβουμε το παντεσπάνι και βάζουμε στην τούρτα τα υλικά που δουλέψαμε.
Μια στρώση κρέμα πορτοκάλι, μια στρώση κρέμα σοκολάτα.
 Κόβουμε άλλο ένα παντεσπάνι και κλείνουμε την τούρτα.
Περνάμε από πάνω το γλάσο και με παντεσπάνι φτιάχνουμε 3 κώνους για ηφαίστεια.

 Βάζουμε και σ’ αυτά γλάσο και χρωματίζουμε τη λάβα με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
 Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μία περίπου ημέρα πριν την κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου