***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ με ζελε ανανα μπισκοτα και ροδακινα....(NTR)




ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα μπισκότα
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 
4-5 ροδάκινα
1 κουτί ζελέ ανανά
1 φλ.τσαγιου  λευκό, γλυκό κρασί, ή κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε το φακελάκι με το ζελέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό, ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγι.
Κόβουμε τα ροδάκινα, τα ραντίζουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού και τα τοποθετούμε επάνω σε μια σχάρα αφήνοντας να στραγγίσουν καλά.
Απλώνουμε τα μισά μπισκότα σε ταψάκι πυρέξ ή ένα μπολ ψυγείου.
Ραντίζουμε με λίγο κρασί και απλώνουμε τη μισή σαντιγι.
Ύστερα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα και αφού τα ραντίσουμε, και πάλι, με γλυκό κρασί, απλώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγι.
Διορθώνουμε, με μια σπάτουλα, κάθε ανωμαλία που υπάρχει στην επιφάνεια της κρέμας και έπειτα καλύπτουμε τη σαντιγι με τις φέτες ροδάκινου.
Στρώνουμε επάνω στα ροδάκινα το ζελέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ.
Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου