***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Κρέπες Της Γιαγιας (NTR)







Κρέπες....Απολαυση...!!!!!!

Υλικα

4 ‏Μεγάλα αβγά
2 κούπες ‏Γάλα
2 κούπες ‏Αλεύρι για ολες τις χρησεις
1/4 κ.γ. ‏Αλάτι
6-7 κ.γλυκου  ‏Λιωμένο βούτυρο
Λίγο ‏Ελαιόλαδο
Κρέμα γάλακτος

Για τη Γέμιση

200 γρ. ‏Ζαμπόν σε φέτες
600 γρ. ‏Κασέρι τριμμένο
200 ml ‏Κρέμα γάλακτος
‏Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
200 γρ. ‏Μανιτάρια

Εκτέλεση


Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα.
Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό.
Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
Το ριχνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού.
 Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα.
 Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.(αν δεν εχετε αλουμινοχαρτο τοποθετηστε  λαδοχαρτο)
Στη συνέχεια αφού έχουν ετοιμαστεί οι κρέπες, τις γεμίζετε με τυρί κασέρι τριμμένο, ζαμπόν σε φέτες, μανιτάρια και τυλίγετε τις κρέπες σαν κύλινδρο.
Τις βάζετε σε πυρέξ και τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζετε με τυριά τριμμένα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες!
Απολαυση…!!!!Δοκιμαστε το
Μπορειτε να τις γεμισετε με μαυρη Η Λευκη Σοκολατα λιωμενη και διαφορα φρουτα εποχης….
Καλη Επιτυχια!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου