***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Ψαρονέφρι με μέλι, θυμάρι και δενδρολίβανο....(NTR)








Υλικα

½ κιλό ψαρονέφρι
2 κουταλιές μελί
2 κουταλιές μουστάρδα ντιζον
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
½ κουταλάκι θυμάρι
1/4 κόκκους πιπέρι

Για τη σάλτα κρεμμυδιού

4 κόκκινα κρεμμύδια
1 ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ζάχαρη
1 σκόρδο λιωμένο(εγω δεν βαζω)
2 κουταλιές πόρτο
Λιγο  αλάτι

Εκτελεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
Καθαρίζεις το ψαρονέφρι από τυχόν λίπος. 
Βάζεις το μέλι, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι σε μικρό μπολ και τα ανακατεύεις καλά.
Κοπανίζεις το πιπέρι σε γουδί. 
Αλείφεις το ψαρονέφρι με το μείγμα μελιού και πασπαλίζεις με το κοπανισμένο πιπέρι. 
Βάζεις το κρέας σε ταψάκι και το ψήνεις στο φούρνο 35 με 45 λεπτά.
Για τη σάλτσα κρεμμυδιού κόβεις τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζεις σε κατσαρόλα.
Προσθέτεις στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών, το ξίδι, τη ζάχαρη και το σκόρδο. 
Σκεπάζεις και σιγοβράζεις 20  λεπτά.
Ξεσκεπάζεις την κατσαρόλα, ρίχνεις το πόρτο και εξακολουθείς να σιγοβράζεις ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να καραμελώσουν οι χυμοί τους. 
Αλατίζεις.

Κόβεις το ψαρονέφρι σε φέτες και το τοποθετείς σε πιάτα. 
Το σερβίρεις ζεστό, γαρνιρισμένο με το δεντρολίβανο και το θυμάρι και συνοδευόμενο από τη σάλτσα κρεμμυδιού και, αν θέλεις, από ψητές πατάτες....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου