***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Μους με πορτοκάλι και γκρέιπ φρουτ (NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 φόρμα χωρητικότητας 1,15 λίτρου, ελαφρά αλειμμένη με ηλιέλαιο
το ξύσμα και το χυμό ενός μεγάλου πορτοκαλιού  η 6 ποτηρια.
5 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 αυγά+2 κρόκους αυγών, ε¬πιπλέον
85 γρ. ζάχαρη
140 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη με 2 σταγόνες λεμόνι
280 γρ. χυμό από κόκκινο γκρέιπ φρούτ ή από πορτοκάλι σανγκουίνι


Για τη διακόσμηση


τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 ασπράδι αυγού
60 γρ. ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάζετε το χυμό πορτοκαλιού σε μια κανάτα μεζούρα, και προσθέτετε κρύο νερό μέχρι τα 85 ml. Ρίχνετε το υγρό σ' ένα μικρό πυρίμαχο μπολ, πασπαλίζετε από πάνω τη ζελατίνη και αφήνετε να απορροφηθεί για 5'. 
Στο μεταξύ, χτυπάτε τ' αυγά και τους επιπλέον κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρίσουν αρκετά.
Διαλύετε τη ζελατίνη. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε το χυμό γκρέιπ φρουτ (ή σαγκουινιού) και το ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στη διαλυμένη ζελατίνη ανακατεύοντας και στη συνέχεια, ρίχνετε το νέο αυτό μείγμα στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα, έπειτα προσθέτετε προσεχτικά την σαντιγί με απαλές κινήσεις και ρίχνετε το μείγμα στα ποτηρια η στη  φόρμα.  Αφήνετε τη φόρμα η τα ποτηρια,στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η μους.
Για να ετοιμάσετε τη διακόσμηση, κόβετε τη φλούδα πορτοκαλιού σε λεπτές φέτες. Μουλιάζετε τις φλούδες πορτοκαλιού σε βραστό νερό για 30".
 Ξεπλένετε σε κρύο νερό, στραγγίζετε και στεγνώνετε. 
Απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνετε για 15'.
Χτυπάτε το ασπράδι του αυγού για 1' μέχρι να αφρίσει. Βουτάτε τις φλούδες πορτοκαλιού ΣTO ασπράδι του αυγού, έπειτα στη ζάχαρη και τα αφήνετε να στεγνώσουν. 
Τα αποθηκεύετε σε δοχείο καλά κλεισμένο.
"Οταν έχει πήξει η μους, τη γυρίζετε σε ποτηρια η πιατελα και βάζετε στο ψυγείο για 5'λεπτα πριν τη σερβίρετε.
Ακριβώς πριν το σερβίρισμα διακοσμείτε με οτι σας αρεσει..
Καλη Επιτυχια!!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου