***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)












ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φρέσκα φασολάκια
λίγο αλάτι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
1 κουτ. της σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
μερικοί κοπανισμένοι σπόροι μαύρου πιπεριού
1 τριμμενο καλα κρεμμυδι ξηρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα φασολάκια και τα
καθαρίζουμε. 

Τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. 
Προσθέτουμε  το τριμμενο κρεμμυδακι και το αλάτι. 
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε και αμέσως τα στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.Αν θελουμε ριχνουμε λιγη τριμμενη ντοματα σαλτσα για νοστημια.....Συνοδευονται με κοτοπουλο ψητο κρεας η...οτι μας αρεσει......

Η πιο ωραια σαλατα του καλοκαιριου....

Επισης εγω φτιαχνω Μουσακα με φασολακια ..σαν την ανωτερω συνταγη..
με τον ιδιο τροπο που ετοιμαζω το μουσακα στη βαση τοποθετω Πατατες  μετα φασολακια ενδοιαμεσα τυρι τριμμενο παρμεζανα η κιτρινα τυρια αρεσκειας σας  τριμμενα και επανω τοποθετω την μπεσαμελ ... 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ


ΥΛΙΚΑ

 3-3 1/2 ποτήρια φρέσκο γάλα
 5 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο
 λίγο ελαιόλαδο
 2 αβγά χτυπημένα
 αλάτι
μοσχοκάρυδο

3 κουταλιές βούτυρ
 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. 

Ανοίξτε το μάτι σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει η κρέμα. 
Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα, 
προσθέστε και το βούτυρο. Ειναι ετοιμη τη ριχνετε επανω στιο
πυρεξ με το μουσακα φασολακια
 και ψηνω  εως οτου ροδισει ..
Δοκιμαστε το ειναι πρωτοτυπο και πολυ γρηγορο και γευστικοτατο....


Καλη σας ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου