***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Γλυκό κουταλιού καρπούζι(NTR)






Υλικά


1 καρπούζι 3 κιλά
1 κιλό ζάχαρη
400 ml νερό
100 γρ. γλυκόζη
 1 κουταλιά της σούπας ασβέστη
 χυμός 1/2 λεμονιού
 2 βανίλιες σε σκόνη
  λίγα φύλλα αρμπαρόριζας


Εκτέλεση


Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες και παίρνουμε μόνο τις φλούδες. 
Τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, αφαιρούμε την πράσινη εξωτερική φλούδα και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος.
Ρίχνουμε τις φλούδες του καρπουζιού σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση. 
Κατόπιν τις αποσύρουμε από τη φωτιά.
Διαλύουμε τον ασβέστη σε ένα ποτήρι με νερό, τον περνάμε από τουλμπάνι και το ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό.
 Βάζουμε τις φλούδες του καρπουζιού, που πρέπει να τις σκεπάζει το ασβεστόνερο και τις αφήνουμε να μείνουν για περίπου 2 ώρες.
Τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό αρκετές φορές και τις στραγγίζουμε. 
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις φλούδες του καρπουζιού και τις βράζουμε για 20 λεπτά.
Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε το καρπούζι στη φωτιά μαζί με τη γλυκόζη, το χυμό του λεμονιού, και την αρμπαρόριζα. 
Βράζουμε το γλυκό για 20 λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τελειώνουμε τη διαδικασία της ετοιμασίας του γλυκού την επόμενη μέρα βράζοντας το πάλι, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Όταν δέσει το γλυκό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
 Τοποθετούμε το ζεστό γλυκό σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε.
Τα αφήνουμε σε αυτή τη θέση, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Συμβουλή:
Αν δεν προτιμάμε τη γλυκόζη, την αντικαθιστούμε με ίση ποσότητα ζάχαρης και χυμό ενός λεμονιού
Καλη Επιτυχια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου