***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Καρπουζόπιτα (NTR)











Υλικα

1 μεγάλο καρπούζι

6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. μέλι

σουσάμι η αμυγδαλα φιλε.

Εκτέλεση

Αφού θα αφαιρέσετε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσετε από τα κουκούτσια, θα το στύψετε μέσα σε ένα σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και θα το αφήσετε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.

Στη συνέχεια θα προσθέσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο θα τα προσθέσετε σιγά-σιγά για να διαπιστώσετε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι μαλακο, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.

Στη συνέχεια αφού λαδώσετε ένα ταψάκι και το πασπαλίσετε με σουσάμι θα αδειάσετε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2,5 εκ., και θα πασπαλίσετε με το υπόλοιπο σουσάμι η αμυγδαλα φιλε.

Θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμους πανω-κατω.
Όταν βγάλετε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει θα ρίξετε το υπόλοιπο μέλι, για να απορροφηθεί και θα πασπαλίσετε με σουσάμι και αν δε θελετε σουσαμι πασπαλιζετε με αμυγδαλα.(φιλε)
Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου