***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ (Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ…)(NTR)





Υλικα

6 κουταλιες μουσταρδα σε σκονη

2 κουταλιες σουπας Ξιδι

1 κουταλια σουπας ζαχαρη

1 κουταλια  σουπας χλιαρο νερο

1 κουταλια σουπας ελαιολαδο

 

Εκτελεση



Αυτή εδώ είναι η πιο απλή συνταγή μουστάρδας.
 



Παίρνουμε ένα μπολ και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα .
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε μια μέρα για να "δέσει".
Καλη Επιτυχια!!!!!




{κοτοπουλο με μουσταρδα....}

 
 
Συνταγη ~2~
Υλικά

400 γρ. σκόνη μουστάρδας

350 ml λευκό ξύδι

500 ml νερό

1 κ.σ. μέλι

Αλάτι, πιπέρι

 

Κατασκευή

 
Αναμειγνύουμε τα υλικά σε μίξερ  ώστε να γίνουν ένας λείος χυλός.
 Ρυθμίζουμε την πυκνότητα ανάλογα με την επιθυμία μας, προσθέτοντας νερό ή σκόνη μουστάρδας.
Αφήνουμε στο ψυγείο να ωριμάσει.
Συσκευάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλη Επιτυχια..

Tips: Λιγα πραγματα που πρεπει να γνωριζετε για τη ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Η μουστάρδα είναι μια καυτερή κατά βάση σάλτσα, που συνοδεύει και νοστιμεύει κυρίως κρέατα, αλλά και ψάρια και λαχανικά.
Τα βασικά υλικά της είναι ο σιναπόσπορος, είτε σε μορφή σιναπάλευρου (σκόνη μουστάρδας), είτε ολόκληρος και το ξύδι. Υπάρχουν 2 είδη σιναπόσπορου, ο κίτρινος που έχει πιο απαλή γεύση και ο μαύρος, που είναι πιο καυτερός.
Μετά την παρασκευή της μουστάρδας , η ωρίμανσή της γίνεται σε γυάλινο σκεύος στο ψυγείο. Όσο περισσότερο αφήνουμε να ωριμάσει, τόσο πιο απαλή γίνεται η γεύση της.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη δικιά μας παραλλαγή μουστάρδας, μπορούμε να προσθέσουμε στη βασική συνταγή τα υλικά της αρεσκείας μας, από μυριστικά (σκόρδο, κρεμμύδι, βότανα)




Για να φτιάξετε τη κίτρινη πάστα που καλείται έτοιμη μουστάρδα, τοποθετήστε σε ένα τηγάνι ή ταψί αλεύρι και ζεστάνετε το, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο μέχρι να καφετιάσει ομοιόμορφα.

Ανάμιξε αυτό το καφέ αλεύρι, μισό και μισό με τριμμένους σπόρους σιναπιού και προσθέσετε για να γίνει υγρό, ένα μίγμα μισού ξιδιού και μισού νερού μέχρι να αποκτήσει τη πυκνότητα και την υφή που θέλετε.
Αλλάξτε τις ποσότητες της μουστάρδας και του αλευριού αναλόγως τη γεύση που σας αρέσει και πόσο δυνατή σε γεύση τη θέλετε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου