***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ –1- (NTR)



 

Υλικα

6 μεγάλα πορτοκάλια (χοντρόφλουδα)

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

4 φλιτζάνια ζάχαρη

Νερό

1 λεμόνι




Εκτελεση
 
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και βάζουμε τις φλούδες σε λεκάνη με μπόλικο νερό και το αλάτι.
Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε να μείνουν όλη νύχτα.
Την επόμενη τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα βράζουμε έως ότου σχεδόν μαλακώσουν.

Αλλάζουμε το νερό 3 φορές (για να ξεπικρίσουν)
Τα στραγγίζουμε και τα γυριζουμε στρογγυλα ενα-ενα κομματι ,τα δενουμε με μια κλωστη για να μην ανοιξουν.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ζεστό νερό να σκεπαστούν.
Τα σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
Προσοχή δεν σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Οταν δέσει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου