***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ και ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ(NTR)






ΥΛΙΚΑ

2 αβγά
1/2 φλιτζανα  χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
300 γρ. Γιαουρτι
2 κ. γ. ζάχαρη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ. γ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλυκου  baking powder
1/2 κ. γ. κανέλα
Λάδι για το τηγάνι
Μέλι και βούτυρο για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε το Γιαουρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το Μπεικιν Παουντερ , το αλάτι και την κανέλα.
Ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
 Ρίχνουμε λίγο μείγμα σε καυτό λάδι και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αφαιρούμε τις τηγανίτες και τις αφήνουμε σε ένα χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι όσο εμείς ρίχνουμε τις επόμενες.
Σερβίρονται ζεστές με βούτυρο και μέλι.
Καλη Επιτυχια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου