***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)

















ΥΛΙΚΑ

(για το φύλλο)

1 και ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι κρύο ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε κομμάτια)
3-5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

(για την Γέμιση)

5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (κομμένα σε κύβους)
4 μέτρια καρότα (κομμένα σε κύβους)
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακα
Χοντρό αλάτι και πιπέρι
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Φτιάξτε την κρούστα: Σε ένα μίξερ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη για ζύμωμα.(εάν χρειαστεί προσθέστε ακόμη 2 κουταλιές της σούπας νερό)



Τοποθετήστε το μείγμα σε έναν δίσκο, τυλίξτε το με μία πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.



Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς. Και στη συνέχεια ξεκινάτε την ζύμη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν ( περίπου 8 λεπτά). Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.



Σιγά-σιγά προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να πήξουν. (περίπου 5-7 λεπτά). Προσθέστε τον αρακα το κοτόπουλο και το μαϊντανό, ριχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τοποθετουμε  το μείγμα σε ένα ταψί.



Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη πάχους περίπου 2-3 cm. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα πιάτο και διπλώστε την προεξοχή του φύλλου προς τα μέσα ενώ πιέζετε να διπλώσει στις άκρες. 
Χαράξτε τη ζύμη και ψήστε τους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσει ( περίπου 45 λεπτά).
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου