***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑ (NTR)







Υλικα


Για την βάση

250 γρ. τριμμένα μπισκότα (πτι μπερ ή μιράντα)
6 κουταλιές σούπας βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο

Για την κρέμα

400 γρ. cream cheese
200 γρ. ανθότυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 συσκευασία βανίλια

Για την επιφάνεια

 5  κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
 ζεσταμένη και αραιωμένη με λίγο κονιάκ

 Εκτελεση

Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο που έχουμε προηγουμένως λιώσει.

Τα στρώνουμε καλά μέσα σε στρογγυλή φόρμα. 
Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα κτυπώντας στο μίξερ τα τυριά, την ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το λεμόνι, την βανίλια και το αλεύρι συνεχίζοντας το κτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κτυπηθεί λίγα λεπτά ακόμη.
 Το μίγμα θα είνα λίγο αραιό.
 Μη το φοβηθείτε καθόλου.
Το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και το ψήνουμε σε μέτριό φούρνο για 40 λεπτά περίπου. (Εγώ το έψησα στο αέρα στους 180 βαθμούς).

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο φουσκωτό και αφράτο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το περιχύνουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα.

...{ Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μια κομπόστα φραουλας  της οποίας το σιρόπι το έχουμε δέσει με corn flour (για κάθε κούπα σιρόπι 1 κουταλιά corn flour)....}

Στη συγκεκριμένη συνταγή πάντως η μαρμελάδα ταιριάζει πολύ.

Καλη επιτυχια!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου