***....Γευσου....Γευσεις....***Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

TIPS ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ (NTR)

   

TIPS

Αν η φόρμα μας είναι από σιλικόνη, δεν χρειάζεται να τη βουτυρώσουμε και να την αλευρώσουμε.
Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ έχει ψηθεί, κάνουμε το εξής κόλπο: βυθίζουμε στο κέντρο του καθέτως ένα μαχαίρι και το ξαναβγάζουμε· αν βγει με υπολείμματα νωπής ζύμης επάνω του, συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά και ξαναδοκιμάζουμε μέχρι να βγαίνει καθαρό.


Το βουτύρωμα της μεταλλικής φόρμας

Το βουτύρωμα και το αλεύρωμα των μεταλλικών φορμών γίνεται ως εξής: Λιώνουμε λίγο βούτυρο και αλείφουμε όλη τη φόρμα ομοιόμορφα με ένα πινέλο. Τη βάζουμε στην κατάψυξη, ώστε να παγώσει λίγο το βούτυρο· με αυτόν τον τρόπο, δεν θα απορροφήσει το αλεύρι. Ρίχνουμε 4 - 5 κουτ. σούπας αλεύρι και κουνάμε τη φόρμα, ώστε να πάει παντού. Την αναποδογυρίζουμε και τη χτυπάμε με δύναμη πάνω στον πάγκο δυο-τρεις φορές, ώστε να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι. Θα πρέπει να μείνει μόνο μια λεπτή στρώση πούδρας.
Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, δεν χρειάζεται να τη βουτυρώσουμε.

Τα κεικ που δεν φουσκωνουν

Συμβαίνει και στους καλύτερους οικιακούς ζαχαροπλάστες να μην φουσκώσει κατά πώς πρέπει το κέικ. 
Όμως το «πατικωμένο» αυτό σκεύασμα δεν το πετάμε.
 Το κόβουμε σε κομμάτια τα οποία τρίβουμε στο μούλτι, λίγα-λίγα, μέχρι να γίνουν ψίχουλα. 
Αυτά τα ψίχουλα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως βάση και ως topping για ένα trifle, ως βάση για ένα τσιζκέικ ή για μια γρήγορη μους στο ποτήρι, ακόμα και για να γαρνίρουμε το γιαούρτι μας μαζί με το πατροπαράδοτο γλυκό του κουταλιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου