***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)





ΥΛΙΚΑ


 3 αυγά
 80 γρ. ζάχαρη 
 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας 
 70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
 (αν θελουμε σοκολατενιο κορμο βαζουμε κακαο..εγω δεν  εβαλα σ αυτη τη  συνταγη κακαο)
 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
 1/2 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα 

 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί 

 1 φλιτζ. φράουλες κομμένες σε τέταρτα 
 Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC
 και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι 25 εκ.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν, για 4-5 λεπτά. 
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, ~~~το κακάο ~~~και το μπέικιν πάουντερ. 
Ανακατεύουμε με μαρίζ, απαλά και κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. 
Μεταφέρουμε το ψημένο παντεσπάνι σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
Αφού κρυώσει, το τοποθετούμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. 
Αλείφουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα φράουλα και το επικαλύπτουμε με τη σαντιγί. 
Τοποθετουμε τις φράουλες και τυλίγουμε το παντεσπάνι με τη βοήθεια της πετσέτας σε ρολό. 
Μεταφέρουμε το ρολό σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. 
Σερβίρουμε σε φέτες, με κομενες φραουλες....
~~~Αν θελετε να βαλετε κακαο γινεται το παντεσπανι σκουρο καφε..και με την ιδια διαδικασια γεμιζουμε και γυριζουμε το κορμο~~~~
Καλη Επιτυχια!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου