***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ (NTR)


ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 


2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
πολύ ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 πορτοκάλι
έξτρα ξύσμα για τη διακόσμηση


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ


1 ¼ φλιτζάνι κρέμ φρές
3/4 του φλιτζανιού χτυπημένη κρέμα γάλακτος
ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
1 ½ κιλό φρέσκιες φράουλες, φραγκοστάφυλλα και βατόμουρα, ή άλλα κόκκινα ανοιξιάτικα φρούτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


 Ετοιμάζουμε τη ζύμη.

 Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε το βούτυρο με τα δάχτυλά μας μέχρι να ετοιμάσουμε ένα ψιχουλιαστό μίγμα.
 Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και αρκετό κρύο νερό και δουλεύουμε το μίγμα με το χέρι μας, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
 Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη, πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την ανοίξουμε με τον πλάστη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι ή φόρμα για τάρτες με διάμετρο 23 εκατοστά. Ξαναβάζουμε το ταψάκι με τη ζύμη στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το ταψάκι με τη ζύμη από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω του ένα κομμάτι λαδόκολλα και μια χούφτα ξερά φασόλια. Ψήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει τελείως .
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, χτυπάμε την κρεμ φρές, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη ζάχαρη και αδειάζουμε το μίγμα στην κρύα ζύμη. Απλώνουμε από πάνω τα φρούτα πλυμμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση, όσα είναι μεγάλα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ξύσμα απο φλούδα πορτοκαλιού.


Η τάρτα αυτή συνδυάζει τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα των φρέσκων ανοιξιάτικων φρούτων, με πρωταγωνιστή τη φράουλα, αλλά και το πικάντικο άρωμα του πορτοκαλιού, μέσα στη ζύμη. Για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα, σερβίρετε την τάρτα με ξύσμα πορτοκαλιού, πασπαλισμένο πάνω στα φρούτα
Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου