***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ(NTR)











ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
-1 αυγό
-3 κρόκοι αυγών
-6 κουτ. της σούπας πολύ ψιλή ζάχαρη
-1 ½ φλιτζάνια γάλα
-1 φλιτζανι  κρέμα γάλακτος
-250 γρ. καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα


ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζουμε το παγωτό: χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να κάψει, αλλά να μην πάρει βράση.
2. Ρίχνουμε αργά το γάλα μέσα στο μίγμα του αυγού, χτυπώντας διαρκώς με το σύρμα. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρόλι με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να δένει, ώστε να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
3. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα οποία προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα του μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω στο μίγμα, για να το εμποδίσουμε να κάνει «πέτσα», και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί, και την προσθέτουμε στο κρύο πια μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα και με απαλές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα δοχείο που να αντέχει στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 1 έως 2 ώρες, μέχρι να μισοπαγώσει.
5. Μεταφέρουμε τότε το μίγμα σε ένα πολύ κρύο δοχείο και το χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ, μέχρι να γίνει απαλό. Το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη, για να παγώσει πλέον εντελώς.
6. Ετοιμάζουμε τα «καλαθάκια» σοκολάτας: γυρνάμε ανάποδα ένα μεταλλικό ταψάκι και τοποθετούμε πάνω του 6 αναποδογυρισμένα ατομικά φορμάκια για κέικ ή μάφινς ή κρέμα καραμελέ. Σκεπάζουμε το καθένα ξεχωριστά με διαφανή μεμβράνη. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αδειάζουμε σε χωνί ζαχαροπλαστικής με πολύ λεπτή μύτη.
7. Κάνουμε με τη σοκολάτα έναν κύκλο γύρω από τη βάση κάθε ατομικής φόρμας, εκεί που αυτή ακουμπά στο ταψί. Έπειτα, αδειάζουμε τη σοκολάτα προς όλες τις κατευθύνσεις πάνω στο φορμάκι, σχηματίζοντας έτσι ένα καλαθάκι. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Τοποθετούμε το ταψί με τα φορμάκια στο ψυγείο, για να κρυώσει τελείως η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί.
8. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, βγάζουμε τα φορμάκια από το ψυγείο, αφαιρούμε με προσοχή τις μεμβράνες και τα καλαθάκια μας είναι έτοιμα. Τα γεμίζουμε με μια μπάλα παγωτό σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως.Διακοσμουμε το παγωτο μας με σαντιγι,φρουτα,μπισκοτο και τριμμενη σοκολατα.
Καλη Επιτυχια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου