***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΣΗΣΑΜΙ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ






Υλικά:
1κιλό γαύρος ανοιγμένος χωρίς κόκαλο
50γρ.τριμμένο κρίθινο παξιμάδι
50γρ.σησάμι
50γρ. κουκουνάρι
50γρ. σταφίδα κορινθιακή
1κουταλάκι ταραμά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 λεμόνια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα δάφνης
Παρθένο Σησαμέλαιο 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Πολτοποιούμε τον ταραμά με λίγο σησαμέλαιο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το γαύρο. Από το μείγμα  που φτιάξαμε βάζουμε μία κουταλίτσα στη φαρδιά άκρη του γαύρου και ρολλάρουμε.
Τοποθετούμε το γαύρο σε ταψί και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουν όλα τα ψαράκια. Βάζουμε τα φύλλα δάφνης ανάμεσα στα ψαράκια, ρίχνουμε 100 ml Παρθένο Σησαμέλαιο και το χυμό των λεμονιών. Ψήνουμε  στο φούρνο για 15΄ στους 180 C


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου