***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

κρεατοπιτακια (NTR)



ΥΛΙΚΑ

·  2 κουταλιές λάδι
·  1/4 κιλού κιμά
·  1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
·  1/2 κούπα τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
·  πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
·  2 αυγά, χτυπημένα με 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
·  24 στρογγυλά φυλλαράκια σφολιάτας
·  1 κροκάδι, χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, για το άλειμμα
·  λίγο σουσάμι, για το πασπάλισμα

Κατασκευη

Ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε σε κατσαρόλα το λάδι, τον κιμά και το κρεμμύδι και σοτάρετέ τα ελαφρά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ρίξτε κι ανακατέψτε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και τέλος τ' αυγά. Στρώστε ένα φυλλαράκι σφολιάτας στην ειδική πρέσσα, βάλτε 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείστε το σε μισοφέγγαρο. Ετοιμάστε όλα τα κρεατοπιτάκια και αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείψτε τα με το κροκάδι και πασπαλίστε τα με σουσάμι. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου ή ώσπου να ροδίσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου