***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΟΥΖΟ Η ΟΥΙΣΚΙ(NTR)






ΥΛΙΚΑ


1.200-1.300 γρ. μοσχάρι (ποντίκι), σε μπουκιές
1 ποτήρι του κρασιού  ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κυβάκια
2 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες
2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
1 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 Κουταλακι  ζάχαρη

½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το ούζο ή το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και νερό τόσο όσο να καλύψει το φαγητό.


Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να βράσει για περίπου 45 λεπτά ώσπου να χυλώσει. Περίπου 2-3 λεπτά προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το μάραθο. Μόλις πάρει 2 βράσεις, είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό.

Τips
Σε περίπτωση που δεν έχετε μάραθο, βάλτε λίγο παραπάνω ούζο και πασπαλίστε στο τέλος με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Τηγανητές πατάτες, πουρές ή ένα πιλάφι θα του κάνουν τέλεια συντροφιά.
Αντί για ούζο ή τσίπουρο, του πάει επίσης το μπράντι ή ακόμη και το ουίσκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου