***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΟΥ (NTR)



ΥΛΙΚΑ

-3 κουτ. της σούπας βούτυρο
-2 κουτ. της σούπας αλεύρι
-1 φλιτζάνι γάλα
-2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
-φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
-αλάτι και πιπέρι
-4 κρόκοι αυγού
-2/3 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη γραβιέρα
-1/3 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
-5 ασπράδια αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ, χωρητικότητας 4 φλιτζανιών, και σκεπάζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με λαδόκολλα, η οποία να προεξέχει περίπου 10 εκ. πάνω από τα τοιχώματα του σκεύους.
2. Σε ένα κατσαρόλι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το αλεύρι, χτυπώντας διαρκώς με το σύρμα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, χτυπώντας τακτικά με το σύρμα.
3. Αποσύρουμε το κατσαρόλι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, έναν έναν, χτυπώντας καλά με το σύρμα έπειτα από κάθε προσθήκη. Τέλος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και 1/4 της ποσότητας της παρμεζάνας.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ ετοιμάζοντας σφικτή μαρέγκα. Ρίχνουμε το 1/4 της μαρέγκας μέσα στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύουμε προσεκτικά και, στη συνέχεια, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας και πάλι με προσοχή.
5. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό μέσα στο βουτυρωμένο σκεύος του σουφλέ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Τοποθετούμε το σκεύος στη χαμηλή θέση του φούρνου και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι το σουφλέ να φουσκώσει καλά και να ροδίσει, χωρίς να ανοίξουμε ούτε μία φορά την πόρτα του φούρνου.
6. Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σερβίρουμε αμέσως, γιατί διαφορετικά το σουφλέ θα «κάτσει».

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ(NTR)











ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ
-1 αυγό
-3 κρόκοι αυγών
-6 κουτ. της σούπας πολύ ψιλή ζάχαρη
-1 ½ φλιτζάνια γάλα
-1 φλιτζανι  κρέμα γάλακτος
-250 γρ. καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα


ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζουμε το παγωτό: χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να κάψει, αλλά να μην πάρει βράση.
2. Ρίχνουμε αργά το γάλα μέσα στο μίγμα του αυγού, χτυπώντας διαρκώς με το σύρμα. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρόλι με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να δένει, ώστε να καλύπτει το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
3. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα οποία προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα του μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω στο μίγμα, για να το εμποδίσουμε να κάνει «πέτσα», και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί, και την προσθέτουμε στο κρύο πια μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα και με απαλές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα δοχείο που να αντέχει στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 1 έως 2 ώρες, μέχρι να μισοπαγώσει.
5. Μεταφέρουμε τότε το μίγμα σε ένα πολύ κρύο δοχείο και το χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ, μέχρι να γίνει απαλό. Το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη, για να παγώσει πλέον εντελώς.
6. Ετοιμάζουμε τα «καλαθάκια» σοκολάτας: γυρνάμε ανάποδα ένα μεταλλικό ταψάκι και τοποθετούμε πάνω του 6 αναποδογυρισμένα ατομικά φορμάκια για κέικ ή μάφινς ή κρέμα καραμελέ. Σκεπάζουμε το καθένα ξεχωριστά με διαφανή μεμβράνη. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αδειάζουμε σε χωνί ζαχαροπλαστικής με πολύ λεπτή μύτη.
7. Κάνουμε με τη σοκολάτα έναν κύκλο γύρω από τη βάση κάθε ατομικής φόρμας, εκεί που αυτή ακουμπά στο ταψί. Έπειτα, αδειάζουμε τη σοκολάτα προς όλες τις κατευθύνσεις πάνω στο φορμάκι, σχηματίζοντας έτσι ένα καλαθάκι. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Τοποθετούμε το ταψί με τα φορμάκια στο ψυγείο, για να κρυώσει τελείως η σοκολάτα και να στερεοποιηθεί.
8. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, βγάζουμε τα φορμάκια από το ψυγείο, αφαιρούμε με προσοχή τις μεμβράνες και τα καλαθάκια μας είναι έτοιμα. Τα γεμίζουμε με μια μπάλα παγωτό σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως.Διακοσμουμε το παγωτο μας με σαντιγι,φρουτα,μπισκοτο και τριμμενη σοκολατα.
Καλη Επιτυχια...

ΜΙΚΡΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (NTR)












Yλικά

150 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι
60 γρ. αμυλάλευρο
25 γρ. κακάο
2 κουτ. σούπας λάδι

Kρέμα

250 ml γάλα
1 βανίλια
3 κρόκοι αυγών
60 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι
1 κουτ. σούπας κακάο

Διακόσμηση

300 γρ. σιρόπι σοκολάτας
250 γρ. μάρτζιπαν
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
γλάσο σοκολάτας
2 πακετάκια ποικιλόχρωμα σοκολατοκαραμελάκια (smarties)

Xτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Aνακατεύουμε το αλεύρι με το αμυλάλευρο και το κακάο, το ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά και προσθέτουμε προσεκτικά το λάδι. Bάζουμε στα φορμάκια λαδόκολα, μοιράζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 220oC για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε τις βάσεις με ζάχαρη και βγάζουμε τις λαδόκολες για να παγώσουν.

Για την κρέμα βράζουμε το γάλα με τη βανίλια. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Tην κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύοντας καλά. Aφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Bγάζουμε την ψίχα από τα ταρτάκια σε διάμετρο 6 cm και γεμίζουμε με την κρέμα. Aναμιγνύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το στρώνουμε πάνω από τα ταρτάκια σε πάχος 2 χιλιοστών περίπου. Mε το σιρόπι σοκολάτας σχηματίζουμε το στόμα και τα μάτια


ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ (NTR)


ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 


2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
πολύ ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 πορτοκάλι
έξτρα ξύσμα για τη διακόσμηση


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ


1 ¼ φλιτζάνι κρέμ φρές
3/4 του φλιτζανιού χτυπημένη κρέμα γάλακτος
ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
1 ½ κιλό φρέσκιες φράουλες, φραγκοστάφυλλα και βατόμουρα, ή άλλα κόκκινα ανοιξιάτικα φρούτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


 Ετοιμάζουμε τη ζύμη.

 Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε το βούτυρο με τα δάχτυλά μας μέχρι να ετοιμάσουμε ένα ψιχουλιαστό μίγμα.
 Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και αρκετό κρύο νερό και δουλεύουμε το μίγμα με το χέρι μας, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
 Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη, πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την ανοίξουμε με τον πλάστη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι ή φόρμα για τάρτες με διάμετρο 23 εκατοστά. Ξαναβάζουμε το ταψάκι με τη ζύμη στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το ταψάκι με τη ζύμη από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω του ένα κομμάτι λαδόκολλα και μια χούφτα ξερά φασόλια. Ψήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει τελείως .
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, χτυπάμε την κρεμ φρές, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη ζάχαρη και αδειάζουμε το μίγμα στην κρύα ζύμη. Απλώνουμε από πάνω τα φρούτα πλυμμένα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση, όσα είναι μεγάλα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ξύσμα απο φλούδα πορτοκαλιού.


Η τάρτα αυτή συνδυάζει τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα των φρέσκων ανοιξιάτικων φρούτων, με πρωταγωνιστή τη φράουλα, αλλά και το πικάντικο άρωμα του πορτοκαλιού, μέσα στη ζύμη. Για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα, σερβίρετε την τάρτα με ξύσμα πορτοκαλιού, πασπαλισμένο πάνω στα φρούτα
Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΕΚΛΑΙΡ (NTR)

ΥΛΙΚΑ


-100 γρ. βούτυρο συν έξτρα για το βουτύρωμα του σκεύους
-150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
-2 κουτ. του γλυκού κοφτά βανίλια σκόνη
-600 ml. κρέμα γάλακτος
-1 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-1 μικρό κομμάτι βούτυρο
-100 γρ. κουβερτούρα, κομμένη κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι μέτριο με 300 ml. χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, αδειάζουμε εκεί το αλεύρι με μία κίνηση (η λαδόκολα που το έχουμε βάλει, εξασφαλίζει οτι όλο το αλεύρι θα πέσει με μία κίνηση), ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ζωηρές κινήσεις, μέχρι να γίνει μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
ΒΗΜΑ 2. Αφήνουμε τη ζύμη μέσα στην κατσαρόλα για 5 λεπτά, μέχρι να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγάμε πηρούνι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στη ζύμη μας, χτυπώντας συνεχώς. Σε κάθε προσθήκη χτυπάμε καλά μέχρι να αφομοιωθούν καλά όλα τα υλικά και μέχρι να ετοιμάσουμε μιά λεία κρέμα
ΒΗΜΑ 3. Αδειάζουμε το μίγμα μας λίγο λίγο σε χωνί ζαχαροπλαστικής, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει στρογγυλή και χοντρή μύτη. Απλώνουμε 20 περίπου μακρόστενα κομμάτια σαν μικρά λουκάνικα, πάνω στς δύο βουτυρωμένες λαμαρίνες. Προσέχουμε να αφήσουμε αρκετό χώρο ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν.
ΒΗΜΑ 4. Ψήνουμε για 25  30 λεπτά γυρνώντας τα ταψιά μετά από 15 λεπτά ώστε τα κομμάτια να ψηθούν ομοιόμορφα. Βγάζουμε τις λαμαρίνες από το φούρνο. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, χαράζουμε τα εκλαίρ κατά μήκος αλλα όχι μέχρι τέλος. Ξαναβάζουμε τις λαμαρίνες στο φούρνο για 5 λεπτά για να ψηθούν τα εκλαίρ και στο εσωτερικό τους. Τα εκλαίρ είναι έτοιμα όταν χρυσίσουν και γίνουν πολύ τραγανά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
ΒΗΜΑ 5 . Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια για τη γέμιση: Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σκόνη. Χτυπάμε μέχρι να ετοιμάσουμε σαντιγύ και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Γεμίζουμε τα εκλαίρ με την κρέμα βανίλια, από το άνοιγμα στα πλευρά τους. Ένα κουταλάκι του γλυκού είναι το καλύτερο αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το χωνί ζαχαροπλαστικής, τοποθετώντας του λεπτή ή διακοσμητική μύτη.
ΒΗΜΑ 6. Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ετοιμάσουμε παχύρευστο γλάσο, αλλά όχι αραιό. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά. Με ένα κουταλάκι περιχύνουμε τα εκλαιράκια και τα αφήνουμε για 45 λεπτά μέχρι 1 ώρα, μέχρι να σταθεί η σοκολάτα.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ. Για να ετοιμάσουμε γλάσο με άρωμα και γεύση καφέ, ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού καφτό νερό σε ένα μππολάκι με 2 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ στιγμής. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε 200 γρ. ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μίγμα του καφέ. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί, μέχρι να ετοιμάσουμε παχύρευστο γλάσο. Περιχύνουμε με το γλάσο αυτό τα εκλαιράκια, όπως κάναμε και με το γλάσο της σοκολάτας.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΛΑΘΟΣ; (TIPS)

1. ΤΑ ΕΚΛΑΙΡ ΔΕ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΚΑΛΑ  Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο οτι τα αυγά δεν χτυπήθηκαν καλά μέσα στη ζύμη ή η θερμοκρασία που τα ψήσαμε στο φούρνο ήταν χαμηλή γιατί τον ανοίξαμε στη διάρκεια του ψησίματος. Δεν ανοίγουμε ποτέ την πόρτα και, αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι τέτοιο, χρονομετρούμε το ψήσιμο από την αρχή.
2. ΤΑ ΕΚΛΑΙΡ «ΕΚΑΤΣΑΝ» ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ  Μάλλον δεν είναι ακόμη έτοιμα. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και περιμένουμε μέχρι να γίνουν τραγανά.
3. ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΗ Η ΖΥΜΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ  Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι την υγρή ζύμη και συνεχίζουμε με το βήμα 4.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙΑ (NTR)





ΥΛΙΚΑ

-4 φλυτζάνια ψιλή ζάχαρη
-1 λίτρο νερό
-1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
-1 φλυτζ. κόρν φλάουρ
-1 κουτ. του γλυκού κρέμα ταρτάρ
-1 ½ κουτ. σούπας ροδόνερο
-λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
-3/4 του φλυτζ. ζάχαρη άχνη
-1/4 του φλυτζ. έξτρα κόρν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 1. Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, 1 ½ φλυτζάνι από το νερό και το χυμό του λεμονιού σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά,
χωρίς να αφήσουμε να πάρει βράση μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Με ένα πινελάκι σκουπίζουμε τη ζάχαρη που έχει μείνει στα τοιχώματα της κατσαρόλας προσέχοντας να μη βουτήξουμε το πινέλο μέσα στο σιρόπι. Σιγοβράζουμε με ανοιχτή την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 115 βαθμούς με το θερμόμετρο για σιρόπι. Αν δεν έχουμε το θερμόμετρο, ελέγχουμε τη σωστή θερμοκρασία, αν μια κουταλιά από το σιρόπι σχηματίσει μια μαλακή μπάλλα σε ένα πιατάκι με κρύο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΒΗΜΑ 2. Στο μεταξύ, σε μια άλλη καταρόλα με βαρύ πάτο, αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με την κρέμα ταρτάρ και αρκετό από το νερό που έχει απομείνει μέχρι να φτιάξουμε μια απαλή κρέμα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, χτυπώνας συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μίγμα να βράσει και να πήξει.
ΒΗΜΑ 3. Ρίχνουμε σταδιακά, και σε λεπτή ροή το ζεστό σιρόπι μέσα στο μίγμα με το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα. Σιγοβράζουμε με ανοιχτό το καπάκι, σε πολύ χαμηλά φωτιά, για 1 περίπου ώρα μέχρι το μίγμα να γίνει διάφανο και να αποκτήσει απαλό χρώμα.
ΒΗΜΑ 4. Αναμιγνύουμε το ροδόνερο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο διαφανές μίγμα μας. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό σε ένα τετράγωνο, βαθύ φορμάκι για κέικ, με πλευρά 19 περίπου εκ. Το αφήνουμε ξεσκέπαστο όλη τη νύχτα, μέχρι να γίνει πηκτό ζελέ. Κόβουμε το ζελέ σε τετράγωνα λουκουμάκια με ένα μαχαίρι με ελαφρά λαδωμάνη λάμα.
ΒΗΜΑ 5. Τυλίγουμε τα λουκουμάκια με μπόλικη ζάχαρη άχνη, ανακατεμένη με το έξτρα κόρν φλάουρ.



ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ BLACK FOREST(NTR)

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κιλό κουβερτούρα
1 κιλό κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 200 γρ. ζάχαρη)
500 γρ. γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

5 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι μαλακό
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
1 κιλό γάλα
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι μαλακό
100 γρ. κορν φλάουρ
5 αυγά
λίγη βανίλια σκόνη
1 κιλό σαντιγί

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαυροκέρασα κονσέρβα (έτοιμα)
κουβερτούρα γκανάς (κουβερτούρα ανακατεμένη με νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, ή έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο)
καραμέλα έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο
μπισκότα της αρεσκείας μας θρυμματισμένα ή χωνάκια παγωτού θρυμματισμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και όταν αφρατέψει το μίγμα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Απλώνουμε στο μίγμα σε ένα μεγάλο, ορθογώνιο ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 180 °C για 40 έως 50 λεπτά.
2. Ετοιμάζουμε το μους σοκολάτας: λιώνουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο καυτό γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και, όταν γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά.
3. Ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί: βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Όταν το γάλα πάρει βράση, τα προσθέτουμε σε αυτό και αφήνουμε όλο το μίγμα να πάρει 1 έως 2 βράσεις μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα πατισερί να κρυώσει. Προσθέτουμε τότε τη σαντιγί και ανακατεύουμε.
4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
Συναρμολογούμε την τούρτα με τον ακόλουθο τρόπο:
5. Κόβουμε δύο κομμάτια παντεσπάνι σε σχήμα καρδιάς με τη βοήθεια της φόρμας μας, που πρέπει να την υπολογίσουμε, ώστε να χωράει δύο φορές μέσα στο ταψί.
6. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στη βάση της φόρμας.
7. Από πάνω απλώνουμε το μους σοκολάτας. Απλώνουμε τα μαυροκέρασα σε μονή στρώση. Αν το μους είναι ακόμη ζεστό, τοποθετούμε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει και να σταθεί.
8. Στρώνουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι. Το ποτίζουμε με λίγο σιρόπι.
9. Πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι απλώνουμε την κρέμα πατισερί.
10. Απλώνουμε από πάνω κεράσια σε μονή στρώση και, αν χρειαστεί, ισιώνουμε με τα χέρια μας. Από πάνω απλώνουμε την γκανάς. Γαρνίρουμε με τα τριμμένα μπισκότα (ή θρυμματισμένα χωνάκια παγωτού) πιέζοντάς τα στα πλαϊνά της τούρτας.
11. Από πάνω τοποθετούμε την καραμέλα ή το διακοσμούμε μόνοι μας με κεράσια, σοκολάτα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή με ό,τι άλλο θέλει η φαντασία μας!