***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΠΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ <ΟΣΜΗ> από ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ(NTR)




 Αν κατι απεχθανομαι ειναι το σκορδο!!!
Γι  αυτο εχουν <γνωση οι φυλακες....>δηλαδη  εχω.... λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις.....
4 συνταγες που θα σας βγαλουν απο τη δυσκολη θεση και θα σας απαλλαξουν απο την κακοσμια (του σκορδου)

Ρόφημα με μαϊντανό

Βράστε μισό λίτρο νερού και προσθέστε μισή κούπα ψιλοκομμένου μαϊντανού. Σκεπάστε το σκεύος και περιμένετε για 15-20 λεπτά. Φιλτράρετε και προσθέστε τον χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι και αν θέλετε, λίγη ζάχαρη. Το ρόφημα πίνεται κρύο ή ζεστό.

Χυμός με σιταρόχορτο (χλωροφύλλη)

Χτυπήστε στο μπλέντερ χυμό από φρέσκα πορτοκάλια, ένα καρότο και –αν βρείτε αυτή την εποχή- μερικές φρέσκες φράουλες, προσθέτοντας μία πρεζά από φρέσκο σιταρόχορτο.
Το σιταρόχορτο διατίθεται σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Φετες πράσινου μήλου με κανέλα

Μετά το φαγητό, κόψτε και προσφέρετε σε όλους φετες πράσινου μήλου τις οποίες θα έχετε πασπαλίσει  με κανέλα.

Το μήλο είναι χωνευτικό, τα οξέα του απομακρύνουν τα βακτήρια από το στόμα και έτσι η κακοσμία θα περιοριστεί.

Μους γιαουρτιού με λεμόνι

Το γιαούρτι (όπως και το γάλα) εμποδίζουν την παραμονή των βακτηριδίων στο στόμα, έτσι βοηθά στην καταπολέμηση της δυσοσμίας.
Το λεμόνι, επίσης, μπορεί να απομακρύνει την κακοσμία από το δέρμα.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα και σάρκα από 2 λεμόνια
3 κ. σούπας ζάχαρη
Για το σιρόπι:
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε καλά τα λεμόνια και τρίβετε τη φλούδα τους στον τρίφτη.

Σε ένα μπολάκι ενώνετε το ξύσμα λεμονιού με τις 3 κουταλιές σούπας ζάχαρης και ανακατεύετε καλά με το πιρούνι.

Καλύπτετε το μπολάκι με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Όταν το βγάλετε από το ψυγείο τα υλικά θα έχουν ενωθεί καλά σε μια κίτρινη κρέμα.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει σε ελαφριά σαντιγι. Προσθέτετε το κρεμμώδες ξύσμα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.

Μοιράζετε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.

Κόβετε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες.

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε τις φέτες λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφριά το σιρόπι.

Το αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρετε τη μους γιαουρτιού με τις γλασσαρισμένες φέτες λεμονιού και λίγο σιρόπι.

2 σχόλια:

  1. Αν και λατρεύω το σκόρδο, η μυρωδιά όσο να 'ναι είναι κάπως! Ωραίες οι συμβουλές Νίκη μου! Θα τις έχω στα υπόψιν! Έχω κι εγώ μια που αφορά όμως τα χέρια μας και που η σκορδίλα δεν φεύγει ούτε με το πλύσιμο... Αφού τα πλύνουμε όπως συνήθως, τα τρίβουμε απάνω σε μια ανοξείδωτη επιφάνεια (εγώ έχω ανοξείδωτο νεροχύτη και το κάνω εκεί). Η μυρωδιά φεύγει με τη μια!
    Να είσαι πάντα καλά και να έχεις έναν πολύ χαρούμενο, όμορφο και ξέγνοιαστο μήνα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα αυτα τα γνωριζω απο τη ΓΙΑΓΙΑ μου και τη ΜΑΜΑ ΜΟΥ ευχαριστω ...οσο Ζεις Μαθαινεις...φιλια πολλα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή