***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΜΠΑΝΟΦΙ -2-(NTR)



 
 
Υλικά

125 γρ μπισκότα μιράντα παπαδοπούλου
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400γρ
2 μπανάνες
125γρ κρέμα γάλακτος
λίγη κουβερτούρα


Εκτέλεση




Ανοίγετε λίγο το κουτί με το ζαχαρούχο και του κάνετε άλλη μία μικρή τρύπα. Το βάζετε σε μία μικρή κατσαρόλα και τη γεμίζετε με νερό μέχρι 2 δάχτυλα κάτω από την κορυφή του κουτιού.
 Ανάβετε το μάτι της κουζίνας και μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 2 ώρες περίπου.
Κάθε 15 λεπτά θα πρέπει να ελέγχετε τη στάθμη του νερού και να συμπληρώνετε με καυτό νερό.
Όταν περάσουν οι 2 ώρες, βγάζετε με λαβίδες το κουτί από τη κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει. Το ανοίγετε ρίχνετε το γάλα-κρέμα σ' ένα μπολ. Το γάλα στο κάτω μέρος θα είναι πιο πηχτό και πιο σκούρο. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί.
Στρώνετε σε μία πιατέλα  τα μπισκότα, σε μία στρώση και απλώνετε τη καραμελένια κρέμα
Κόβετε σε λεπτά φετάκια τις μπανάνες και τις στρώνετε πάνω στη κρέμα, να τη καλύψουν.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγι, την απλώνετε πάνω από τις μπανάνες και γαρνίρετε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
Το τοποθετειτε στο ψυγειο μεχρι να το σερβιρετε.
Καλη Επιτυχια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου