***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Κεκακια με Γιαουρτι (NTR)


 

 

    Υλικα

3 αυγά

250 γρ. ζάχαρη άχνη

125 γρ. γιαούρτι στραγγιστο

Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τις φόρμες

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
 
    Λίγο βούτυρο για τις φόρμες

Εκτελεση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη έως ότου αφρατέψουν πολύ και ασπρίσουν, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το γιαούρτι και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη έως ότου ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε -κοσκινίζοντας- το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά .
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρές φόρμες της αρεσκείας μας, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.
Καλη Επιτυχια!!!!!

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Νίκη μου! Είδα και τα μπισκοτάκια που φαίνονται επίσης γιαμι-γιάμι! όμως κόλλησα εδώ με τα κεκάκια! Πρέπει να είναι ελαφριά και αφράτα!
    Στο ντουλάπι μου έχω κόκκινη φαρίνα, αν βάλω αυτή αντί για το αλεύρι και το μπέϊκιν που λες, θα τα χαλάσω; Σε έχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις μου... Όμως με τη ζαχαροπλαστική δεν το 'χω καθόλου και δεν θέλω να κάνω του κεφαλιού μου.
    Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων! Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ιδιο ειναι βαλε το αλευρι που εχεις με μπεικιν...μπορεις να το βαλεις και σε μεγαλη φορμα για μεγαλο κεικ ,,,φιλακια καλο Σαβ/κο πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έφτιαξα! Θα τα δεις σύντομα σε κάποια ανάρτησή μου! Σ' ευχαριστώ Νίκη μου! Καλή εβδομάδα! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. επισης καλη εβδομαδα πολλα φιλια!!!!!

      Διαγραφή