***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ της Γιαγιας(NTR)




ΥΛΙΚΑ

200 γρ . βούτυρο
200 γρ . ζάχαρη
4 αβγά
125 γρ . αλεύρι
50 γρ . νισεστέ
100 γρ . αμύγδαλα αλεσμένα
1 μπέικιν
1 πορτοκάλι ( ξύσμα και το χυμό του )
125 γρ . σοκολάτα μαύρη , όχι κουβερτούρα
1 πακέτο μπισκότα πορτοκαλιού
1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα

125 γρ . μαρμελάδα πορτοκάλι
150 γρ . σοκολάτα μαύρη ( σκούρα )
Κομμένα στη μέση , μπισκότα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετουμε μια λαδόκολλα σε μια φορμα  η σ ενα τσερκι. 
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 ° C
Από το πορτοκάλι παίρνουμε το ξύσμα και μετά το στίβουμε
Τη σοκολάτα τη λιώνουμε
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια .
Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα και το μπέικιν .
Τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα αυγά .
Μετά προσθέτουμε και τη σοκολάτα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε καλά .
Βάζουμε στη φόρμα το 1 / 3 από το μίγμα , επάνω σε αυτό 7 μπισκότα πορτοκαλιού .
Ακόμα 1 / 3 από το μίγμα και πάλι μια σειρά από 7 μπισκότα πορτοκαλιού
Τελειώνουμε με το μίγμα .
Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε σχεδόν 60 λεπτά .
Όταν κρυώσει καλά βγαζουμε την λαδοκκολλα και την τοποθετουμε σε μια βαθια ταρτιερα.
 Βάζουμε  τη λιωμένη σοκολάτα  μετά Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και αλείφουμε την τούρτα μας
Γαρνίρουμε με μισά μπισκότα πορτοκαλιού η τοποθετουμε μια φετα πορτοκαλι για διακοσμηση.
      Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου