***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΥΚΟ(NTR)




     ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σύκα (25 - 30 κομμάτια)
1 κιλό ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού νερό
35 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα ή καρύδια
γαρυφαλλα (όσα τα σύκα)
2 κουταλακια σουπας ΧΥΜΟ Λεμονιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε τα σύκα, από την κάτω πλευρά, με μυτερό μαχαίρι τρυπώντας και βγάζοντας τυχόν σποράκια που θα υπάρχουν και τα τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε 1 - 2 μεριές.
Βράζουμε τα σύκα σε μπόλικο νερό μέχρι να τρυπιόνται με το πιρούνι, για 10' περίπου. (Το νερό πρέπει να τα καλύπτει).
Προσοχή μην τα παραβράσετε.
Σουρώνουμε τα σύκα, ξεπλένουμε και ξανασουρώνουμε.
Σε αυτό το στάδιο, τοποθετούμε σε κάθε σύκο από ένα αμύγδαλο και ένα γαρύφαλλο. (Εκεί που είχε τα σποράκια).
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσει. Όταν λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τα σύκα, τα αμύγδαλα που περίσσεψαν και το χυμό λεμονιού.
Ξαφρίζουμε αν χρειάζεται.
Τα βράζουμε στο σιρόπι γύρω στα 15 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε και τα αφήνουμε εκεί όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι, (να μην είναι αραιό).

Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε βαζακια {αποστειρωμενα }




ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

~ Αν το σιρόπι είναι αραιό θα μουχλιάσει σύντομα το γλυκό.
Σ' αυτή την περίπτωση, πετάμε όσα κομμάτια γλυκού έχουν μουχλιάσει και το ξαναβράζουμε προσθέτοντας λίγη ζάχαρη και κάνοντας το σιρόπι πιο σφιχτό.
~ Εάν το σιρόπι είναι πηχτό θα ζαχαρώσει.  Σε αυτή την περίπτωση, ξαναβράζουμε το γλυκό αραιώνοντάς το με λίγο νερό.


Καλη σας Επιτυχια






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου