***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ(NTR)















ΥΛΙΚΆ
1  1/2 περίπου πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 πακέτο μπισκότα σφολιατίνια
1 κούπα γαλα για τα μπισκότα
1 βαζάκι μαρμελάδα κόκκινα φρούτα κατά προτίμηση (φράουλα,βύσσινο ή κεράσι)η φρουτα του Δασους 
λιγους ξηρους καρπους αρεσκειας μας τριμμενους για πασπαλισμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
3 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασια δωματιου
1/2 κουτί ζαχαρούχο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ

1 μόρφατ κονσέρβα κρύα από το ψυγείο
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάω το γαλα τα γκαρνί και τις κρέμες στιγμής στο μίξερ και τέλος προσθέτω και το τυρί κρέμα που το έχω χτυπήσει με το ζαχαρούχο ελαφρά μ'ένα σύρμα.
Χτυπάω χωριστά το μόρφατ 5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτω και το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
Σ'ένα πυρέξ μεγάλο στρώνω πτι μπερ αφού τα βουτήξω στο γάλα,και βάζω μια στρώση μαρμελάδα.
Συνεχίζω με το 1/3 της κρέμας και ξανά μπισκότα πτιμπέρ,ξανά μαρμελάδα και πάλι κρέμα.
Χωρίζω τα σφολιατίνια στα 2 και στρώνω τα μισά πάνω από την κρέμα.Απλώνω την τελευταία δόση κρέμας και στρώνω τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
Τέλος απλώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω από πάνω τριμμένα μπισκότα που περίσσεψαν!!!Και ξηρους καρπους αρεσκειας μας.
Είναι εύκολο αλλά φανταστικό Γρηγορο ..
Δοκιμαστετο
   Καλη Επιτυχια!!!!!

1 σχόλιο: