***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~3~ (NTR)







ΥΛΙΚΑ


1 ποτήρι νερού (χλιαρό) Γάλα
1 ποτήρι χλιαρό Νερό
2 κουταλιές σούπας Ζάχαρη
Αλάτι 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ
1 φακελάκι Ξηρή μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
1 Αυγό
1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

50 γρ Βούτυρο Μαργαρίνη

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την γέμιση

4 (βρασμένες και σε πουρέ) Πατάτες
1 μεγάλο ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα χλιαρό, το νερό χλιαρό, την μαργαρίνη λιωμένη, το αυγό, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
~Την αφήνουμε να φουσκώσει για 3 ώρες.~
Οσο περιμένουμε βράζουμε τις πατάτες και τις τοποθετουμε στο μουλτι  τις πολτοποιουμε ,να  γίνουν πουρές.
Σε ενα τηγανάκι με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφετί χρώμα.
Το προσθέτουμε μέσα στην πατάτα μαζί με το αλατοπίπερο. Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες, χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια ανάλογα με το πόσο μεγάλα ή μικρά τα θέλουμε τα πιροσκί, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλά κομμάτια, βάζουμε μέσα στο κάθε ένα γέμιση και τα τυλίγουμε.
Αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε και μπιφτεκακια ολοκληρα  η λουκανικακια  μικρα{εγω βαζω μπιφτεκια και τυρι και πουρε} Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου