***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΖΕΣΤΑ ΠΟΤΑ της ΓΙΑΓΙΑΣ(NTR)

ΖΕΣΤΑ ΠΟΤΑ


Αγαπάμε το Χειμωνα????, αγαπάμε το στολισμένο Σπίτι  μας?????και αγαπάμε το αναμμένο τζάκι.????? Τι καλύτερο για να τα συνοδέψουμε όλα αυτά από ένα νόστιμο αχνιστό αλκοολούχο ρόφημα, που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία αλλά και τη διάθεσή μας?????


Ζεστό κρασί με μπαχαρικά





Έχουμε ξαναμιλήσει εκτενώς στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ποτό που είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων σε όλη την Ευρώπη. Ήδη οι μεγάλες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Αυστρία και σε όλη την Ευρώπη, μυρίζουν ζεστό κρασί με κανέλα και γαρίφαλο.

Για να το φτιάξετε αρκεί να αναμίξετε 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί, 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλιά μέλι, ένα μικρό ξυλάκι κανέλας, λίγο γαρίφαλο και τον χυμό από μισό πορτοκάλι, μαζί με μια φλούδα πορτοκάλι.

Grog





Μέχρι τώρα γνωρίζαμε το ζεστό κρασί με μπαχαρικά. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε και να δοκιμάσουμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ρούμι, ώστε να γλιτώσουμε κι από τις έντονες τανίνες που άφηνε στο λαιμό το ζεστό κρασί. Έτσι θα ετοιμάσουμε ένα ωραιότατο «grog», το ποτό δηλαδή που κατανάλωναν οι Βρετανοί ναυτικοί στα πλοία από τον 18ο μέχρι και τον 20ό αιώνα.

Για να το φτιάξετε αναμίξτε 100 ml ζεστό νερό, 50 ml μαύρο ρούμι, 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη, 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι, 1 ξυλάκι κανέλας, μια φλούδα πορτοκάλι και μερικές σταφίδες.

Ζεστό punch με αχλάδι και cranberry





Πρόκειται για μια νόστιμη μίξη gin με χυμό από αχλάδι και cranberry, που γεμίζει το στόμα με αρώματα φρούτων, αφήνει το αλκοόλ να εξατμιστεί απαλά και απελευθερώνει τις χριστουγεννιάτικες μυρωδιές από τα μπαχαρικά.

Για να το φτιάξετε θα ζεστάνετε 100 ml gin, 200 ml πολτό αχλάδι, 200 ml χυμό cranberry (θα τον βρείτε στο σουπερμάρκετ), μερικά αποξηραμένα μούρα, 2 ξυλάκια κανέλας και το εκχύλισμα από 1 ξυλάκι βανίλιας.

Hot buttered rum







Ο απόλυτος παχυντικός συνδυασμός, με απίστευτη γεύση και πολλά λιπαρά, ιδανικά για να μας ζεστάνουν αυτές τις κρύες νύχτες. Η βουτυρένια υφή που παίρνει το ρούμι και η υπέροχη γλυκιά του γεύση κάνει το συγκεκριμένο ρόφημα ασυναγώνιστο. Είναι λίγο μπελαλίδικο στην προετοιμασία του, καθώς πρέπει να ετοιμάσετε πρώτα το μίγμα με το βούτυρο και στη συνέχεια να το αναμίξετε με τα υγρά στοιχεία του cocktail, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.

Για να φτιάξετε το μίγμα του βουτύρου θα χρειαστείτε 2/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη, ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κουταλιές μέλι, μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ελάχιστο μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο και μια πρέζα αλάτι. Χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέστε το μίγμα σε μια τσαγιέρα και αναμίξτε το με ¾ του φλιτζανιού μαύρο ρούμι και 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια σερβίρετε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Τσάι με ρούμι και μπαχαρικά







Έχουμε ακούσει για καφέ με ουίσκι, για  κρασί με μπαχαρικά, αλλά για τσάι με ρούμι και κανέλα έχετε ακούσει; Είναι η ιδανική λύση για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, δίπλα στο τζάκι, κάτω από την χοντρή κουβέρτα. Δεν έχει πολύ αλκοόλ, μόνο τόσο όσο χρειάζεται για να μας ζεστάνει και οι μυρωδιές του Μας Χαλαρωνουν....

Για να το φτιάξετε αναμίξτε

 δύο φακελάκια τσάι, κατά προτίμηση μαύρο,
 2 φλιτζάνια βραστό νερό, 
50 ml μαύρο ρούμι,
 1 αστεροειδή γλυκάνισο, 
1 μικρό ξυλάκι κανέλας,
 2 κουταλάκια μέλι και 
 λίγο χυμό λεμόνι






Το Κεικ..{βλεπετε~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ~ Συνταγες Της Γιαγιας για ΚΕΙΚ}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου