***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ~10~(NTR)








Υλικά
Για το κέικ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. γάλα
360 γρ. αλεύρι σκληρό
4 αυγά
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
2 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERΤ  κομμένη σε κομματάκια (100 γρ.)
50 γρ. καρύδια για ντεκόρ

Για το σιρόπι

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 ml νερό
1 λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Για το γλάσο

1 κουβερτούρα  ψιλοκομμένη (200 γρ.)
50 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη 3 λεπτά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε και το γάλα.
Βγάλτε από τον κάδο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ελαφρά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 26 εκ. και απλώστε το μίγμα.
Ψήστε για 55 λεπτά στους 180°C.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσει αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Όταν βγει η καρυδόπιτα, ρίξτε το σιρόπι κρύο και στη συνέχεια ρίξτε το γλάσο αφού έχετε λιώσει τα υλικά του σε μία κατσαρόλα. Αφήστε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρετε.
Για το γλάσο : Λιώστε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και προσθέστε την κρέμα.
Συνεχίστε το ανακατέμμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά.
Ρίξτε το γλάσο πάνω από την κρύα καρυδόπιτα. Διακοσμήστε με καρύδια.
Καλη Επιτυχια!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου