***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ(NTR)





Υλικά 

Για τη βάση

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
125 γρ. ζάχαρη καστανή 
250 γρ. γιαούρτι 2% στραγγιστό 
1 κ.γλ. μπέικιν
1  αυγό 
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο 
1/2 κ.γλ. βανίλια
  
Σιρόπι 

375 γρ. ζάχαρη καστανή 
1 1/2 κούπα νερό 
1 κ.σ. χυμό λεμόνι 

Υπόλοιπα υλικά

700 γρ. φράουλες  
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη 
1/3 κούπας νερό 
2 κ.γλ. λεμόνι 

Εκτέλεση
 
Πλένουμε και κόβουμε οριζόντια στα τέσσερα τις φράουλες .
Βάζουμε περίπου 500 γρ. σε ένα μπόλ με 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή 
και 1 κ.σ.κονιάκ ή λικέρ και τις αφήνουμε 4-5 ώρες να παγώσουν καλά. 

Τις υπόλοιπες θα τις βάλουμε με 1/3 κούπας νερό και 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη, 2 κ.γλ. λεμόνι να σιγοβράσουν για 5- 7 λεπτά να δέσει το σιρόπι, χωρίς να λιώσουν οι φράουλες, το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο να παγώσει. 

Σε μια λεκανι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα τετραγωνη η στρογγυλη οτι σας αρεσει...

Ψήνουμε το γλυκό για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς, ελέγχοντας με ένα μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό. 

Προσπαθούμε να μην το στεγνώσουμε στο φούρνο για να είναι μετά και με το σιρόπι του ζουμερό. 
Αφήνουμε να κρυώσει και ενδιάμεσα φτιάχνουμε το σιρόπι (βράζοντας για 4-5 λεπτά), αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε πάνω στην βάση μας, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. 
Το παγώνουμε και αυτό καλά στο ψυγείο, σερβίρουμε βάζοντας σε μία πιατέλα το σιροπιαστό γλυκό, πάνω ρίχνουμε το σιρόπι από τις μισοβρασμένες φράουλες. 
Ανακατεύουμε όλες τις φράουλες μαζί και τις ρίχνουμε πάνω στο γλυκό. 
Το διατηρούμε στη συντήρηση, να είναι παγωμένο.
Καλη Επιτυχια!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου