***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Ρολό με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού-μουστάρδας(NTR)





      Υλικα

 Για το ρολο

  ΥΛΙΚΑ

700γρ. κιμά κοτόπουλου, από μπούτι και στήθος, ανάμικτα, χωρίς δέρμα 
1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη 
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο 
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη 
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
2 αβγά 
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά 
3 φέτες ζαμπόν βραστό, από μπούτι χοιρινό, πολύ ψιλοκομμένο 6-8 φέτες μορταδέλα, στρογγυλές, μεγάλες, χωρίς πιπέρι 
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
1 κουτ. γλυκού ρίγανη  
αλάτι
πιπέρι  

Μπορείτε αντί για ανάμικτο κιμά κοτόπουλου να βάλετε κιμά από φιλέτο στήθους Γαλοπούλας

  ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  ΥΛΙΚΑ

 3 φλιτζάνια ζωμό κότας 
 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή 
 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 
 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Φτιάχνετε το ρολό....
 Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τη φέτα, το κασέρι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα αβγά, την πάπρικα, το χοιρινό ζαμπόν, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας, τα οποία λαδώνετε τακτικά με τις 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για να μην κολλάει το μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. 
Βάζετε στον πάγκο εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, γερό, ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο, με διαστάσεις 22 x 32εκ. και επάνω του βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, με ίδιες διαστάσεις, το οποίο αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνετε εκεί τις φέτες μορταδέλας, με τρόπο που να μισοσκεπάζει η μία την άλλη, ώστε να καλυφθεί η λαδόκολλα, χωρίς να αφήσετε κενά.

Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε ρολό μακρόστενο και το βάζετε πάνω στις φέτες μορταδέλας, παράλληλα προς την μακρόστενη πλευρά της λαδόκολλας. Τυλίγετε τη λαδόκολλα σφικτά γύρω από το ρολό και στη συνέχεια τυλίγετε και το αλουμινόχαρτο γύρω από τη λαδόκολλα.

Τοποθετείτε το τυλιγμένο ρολό σε ένα μέτριο ταψί, το περιχύνετε με ½ λίτρο νερό και βάζετε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνετε για περίπου 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί το ρολό το βγάζετε και το αφήνετε σε μια πιατέλα, τυλιγμένο, για να «ξεκουραστεί».

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΛΤΣΑΣ

 Μαζεύετε όσα υγρά έχουν μείνει στο ταψί και τα σουρώνετε.
 Τα ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το ζωμό κότας και βράζετε για 10 λεπτά σε   δυνατή φωτιά, ώσπου το υγρό να μειωθεί αρκετά.

Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. 
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και ρίχνετε το μίγμα στο κατσαρολάκι.
 Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά. 
Ανακατεύετε καλά με το σύρμα.

Αφαιρείτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες από το ρολό και, μόλις κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες. 
Τις μοιράζετε σε πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και σερβίρετε αμέσως.
Καλη Επιτυχια!!!!!




Για τη σάλτσα κρασιού με μέλι

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο 
2-3 μικρά κρεμμύδια 
1 καρότο 
1 σκ. σκόρδο(εγω δεν βαζω)
1 κομμάτι σέλερυ 
1 δαφνόφυλλο 
1 κλαδάκι θυμάρι 
μαύρο πιπέρι σε κόκκους 
750 ml κόκκινο κρασί 
500 ml ζωμό κρέατος 
1 κ.σ. μέλι 
1/2 πορτοκάλι 
1/2 μήλο 
1 κομμάτι κρύο βούτυρο για το τελείωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά τα λαχανικά. 
Τα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. 
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας στο μισό. 
Την σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. 
Την ξαναβάζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να γίνει πυκνή σαν αραιό μέλι. 
Στο τέλος ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Αν θέλουμε να γυαλίσει προσθέτουμε στο τέλος 1 κομμάτι κρύο βούτυρο. 




Για το  πουρέ

ΥΛΙΚΑ

8 πατάτες χονδρές 
100 γρ. βούτυρο 
100 γρ. κρέμα γάλακτος 
150 γρ. κεφαλογραβιέρα 
λιγο σχοινόπρασσο(αν θελουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες. 
Τις καλύπτουμε με νερό ίσα να τις σκεπάζει. 
Από την ώρα που θα πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε Σιγοβράζουμε για περίπου 25′ να μαλακώσουν και να πιουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα και ανακατεύουμε με κουτάλα να λιώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό τυρί. 
Αδειάζουμε τον πουρέ σε βουτυρωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10′ να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Καλη Επιτυχια!!!!!και Καλη Ορεξη!!!!

\
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου