***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Bασιλοπουλα (Μοσχαρακι)στο φουρνο *** *NTR


Bασιλοπουλα (Μοσχαρακι)στο φουρνο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι (βασιλοπούλα, είναι ό,τι πιο μαλακό)
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο  η κρασακι
νεράκι όσο χρειαστεί
2 φλυτζάνια ρύζι basmati  η κρυθαρακι, η μακαρονια (χονδρα) η πατατες φουρνου
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή ζάχαρη
στην μύτη του κουταλιού κανέλλα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα και τα σοτάρουμε μαζί με το λιωμένο σκόρδο, μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το μοσχαράκι μαζί με την ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο η το κρασι, και συνεχίζουμε σε μεσαία θερμοκρασία το βράσιμο με όσο νεράκι χρειαστεί, όταν αρχίσει να μελώνει το κρέας (τουλάχιστον μετά από μια ώρα βράσιμο) ρίχνουμε τα κομμένα , καρότα αφήνουμε όλα τα υλικά να ενωθούν. Μετά αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τελειώνουμε ρίχνοντας την κανέλα.

Όταν πια το μοσχαράκι είναι βρασμένο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα για να προσθέσουμε το ρύζι μαζί με το ανάλογο νερό (η αναλογία είναι 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι,3 φλυτζάνια νερό),η κρυθαρακι η μακαρονια, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας για να μην μας κολλήσει το ριζότο και προσθέτουμε και άλλο αλάτι εάν χρειαστεί. Όταν πια είναι έτοιμο τότε βάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κουτάλα, απλά μόνο αναταράσσοντας και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
η μαμα μου αφου το εβραζε στην κατσαρολα επειτα  το εβαζε σ ενα ταψακι και το εψηνε για 10  λεπτα στο φουρνο.Μπορουμε να εχουμε και πατατες φουρνου ετοιμες και να σερβιρουμε  και με πατατες .,αναλογα τι αρεσει σε καθε εναν.
Ευχομαι να σας αρεσει και να ζητατε απο τον κρεοπωλη σας ΜΟΝΟ( ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ)..
καλη σας Ορεξη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου