***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τούρτα Σοκολάτα



Υλικά

8      Αυγά
225  γρ Ζάχαρη
100  γρ Αλεύρι
75    γρ. σκόνη ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Κακάο σκόνη
600  γρ. Κρέμα γάλακτος

προεραιτικά Φλούδες σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε 3 στρογγυλά ταψάκια (20 εκ).
Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να γινουν κρέμα. Προσθέτετε τη σοκολάτα, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε καλά με μεταλλικό πηρούνι.
Μοιράζετε το μείγμα στα 3 ταψάκια και ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα.
Ψήνετε για 20-25 λεπτά να φουσκώσουν και να πήξουν.Ξεφορμάρετε σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας:
Λιώνετε τη σοκολάτα με 5 κουτ. νερό σε μπολάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί).
Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με σύρμα, να φουσκώσει και να πήξει και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα σιγά-σιγά.
Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβετε τα 3 κέικ αλείφοντας το καθένα με λίγη κρέμα σοκολάτας το ένα επάνω στο άλλο.
Αλείφετε με λίγη κρέμα τα πλαϊνά και την επιφάνεια της τούρτας.
Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ με τελείωμα αστέρι και διακοσμείτε τη βάση και την επιφάνεια της τούρτας κάνοντας αστέρια το ένα δίπλα στο άλλο.
Σκορπάτε επάνω τις φλούδες σοκολάτας και τις φράουλες.
Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου